Російські окупанти грабували лікарні на Харківщині — Хаустов

Російські окупанти грабували лікарні на Харківщині — Хаустов

Російські окупанти грабували лікарні на Харківщині — Хаустов
. t.me/kharkivoda

Російські військові пошкодили та вивезли багато медичного обладнання з лікарень, які перебували в окупації.

Про це в ефірі "Українського радіо Харків" розказав директор обласного Департаменту охорони здоров'я Максим Хаустов.

"Намагаємось вікна ставити, де можливо, там, де нема руйнації. Багато закладів зруйновано, розглядаємо інші будівлі, поліклінічні відділення, більш-менш їх обставити обладнанням. На жаль, російські війська дуже багато розбили обладнання і вивезли його. Втрати в технічному плані фактично на 95%", — сказав Максим Хаустов.

За його словами, найбільше медичної та психологічної допомоги наразі потребують жителі звільнених Куп’янська, Стрілечої, Великого Бурлука та Вовчанська.

Де є загроза обстрілів, там намагаємося евакуювати населення, хворих з лікарень. Медичний персонал є фактично в усіх куточках деокупованих територій. У Балаклію та Ізюм спрямовуються ще окремі бригади

"Зараз на деокупованих територіях, де вже нема загрози обстрілів, вже працюють медичні бригади, йде гуманітарна медична допомога, налагоджується медична система. Питань виникає багато: це і цукровий діабет, і просто психологічна допомога потрібна людям, ми її надаємо", — говорить Хаустов.

Що відомо

  • У Вовчанську на Харківщині пошкоджена лікарня, окупанти вкрали авто медиків. Також окупанти розграбували амбулаторію у Білому Колодязі Вовчанської громади, а у приміщеннях інтенсивної терапії, дитячої реанімації, лабораторії Балаклійської ЦРЛ вибиті вікна.
  • З психіатричної лікарні у селі Стрілеча, що розташоване на кордоні з РФ, на 19 вересня змогли евакуювати 200 пацієнтів, евакуації потребують ще 400 людей. Пацієнтів розподіляють по медзакладах інших областей України, декого забирають рідні.
На початок